Česká Republika

Česká Republika

Velká Británie

Velká Británie

Amerika

Amerika

Kanada

Kanada

Rusko

Rusko

Francie

Francie

Toto Cutugno.jpg
zpěv
Věk:73 Narození:7. 7. 1943 ,
Fosdinovo, Itálie

Toto Cutugno

Salvatore "Toto" Cutugno (* 7. červenec 1943, Fosdinovo) je italský zpěvák a skladatel populární hudby. Celosvětově proslul svým hity jako L'Italiano (znám též jako Lasciatemi cantare či Un Italiano Vero), Solo Noi (1. místo na Festivalu San Remo roku 1980), Serenata nebo Soli. Roku 1990 vyhrál soutěž Eurovize s písní Insieme: 1992, která vyzývá ke sjednocení Evropy a zapadla přesně do euforické atmosféry po pádu Berlínské zdi. Napsal též řadu skladeb pro ostatní zpěváky, zejména francouzské (Michel Sardou, Mireille Mathieu, Joe Dassin, Johnny Hallyday, Hervé Vilard, Dalida).

Roku 1982 vystupoval na Bratislavské lyře.

Diskografie

  • Albatros (1976)
  • Come ieri, come oggi, come sempre (1978)
  • La mia musica (1981)
  • L'italiano (1983)
  • Azzura malinconia (1986)
  • Voglio l'anima (1987)
  • Innamorata, innamorato, innamorati (1987)
  • Mediterraneo (1987)
  • Toto Cutugno (1990)
  • Insieme 1992 (1990)
  • Non è facile essere uomini (1992)
  • Voglio andare a vivere in campagna (1995)
  • Canzoni nascoste (1997)
  • Il treno va (2002)
  • Cantando (2004)
  • Come noi nessuno al mondo (2005)
  • Un falco chiuso in gabbia (2008)
  • I Miei Sanremo (2010)
Pá 19. květen 2017, 23:08:36 CEST
Michal
Dnes je
 TOPlist
Ulož.to - sdílej snadno data
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one