Česká Republika

Česká Republika

Velká Británie

Velká Británie

Amerika

Amerika

Kanada

Kanada

Rusko

Rusko

Francie

Francie

David Guetta.jpg
zpěvák, dj
Věk:49 Narození:7. 11. 1967 ,
Paříž, Francie

David Guetta

David Guetta (* 7. listopadu 1967, Paříž, Francie) je francouzský house DJ.

Ve 13 letech začal mixovat své první vinyly. V 17 se stal rezidentním DJem pařížského klubu Broad, což odstartovalo jeho kariéru. Během let 1988–1990 mixoval housovou muziku na rádiu Nova. V roce 2005 se jeho singl „The World Is Mine“ vyšplhal na vrcholky evropských hitparád. Objevil se také jako tvář v reklamní kampani kosmetické firmy L'Oréal.

V roce 2005 vystupoval na španělském open-air festivalu Creamfields po boku takových hudebních hvězd jako The Chemical Brothers nebo Carl Cox. Zahrál si také na Creamfields v Anglii.

14. června 2007 se stal prvním DJem, který si zahrál živý set na palubě letadla na lince z Paříže na Ibizu.
 

Osobní život

David Guetta se narodil a vyrůstal ve Francii, jeho matka pochází z Belgie, zatímco otec je původem marocký žid. Po dokončení základní školy už nešel na střední školu ale rovnou dělal DJ. V roce 1992 se oženil s francouzskou herečkou a podnikatelkou senegalského původu Cathy Guettovou (její rodné jméno je Catherine Lobe), se kterou má dvě děti: staršího Tima Elvise (* 2004) a mladší Angie (* 2007).

David Guetta v Česku

Poprvé v Česku účinkoval na Sensation White 2. června 2007 v pražské Sazka Aréně, společně s Armin van Buuren, Sebastian Ingrosso a dalšími. Poté vystoupil v roce 2009 v Brněnském klubu.

Další jeho vystoupení, tentokrát již sólové, proběhlo 25. září 2010 v pražské Tesla Areně. Jediná show v rámci ČR, Rakouska a Slovenska proběhla 16. prosince 2011 v brněnském multifunkčním pavilonu "P", kde vystoupil na jaře i např. "DJ Tiesto".

Diskografie

Alba a singly[

Just a Little More Love (2002)

  • Just A Little More Love (2001) (feat Chris Willis)
  • Love Don't Let Me Go (2002) (feat Chris Willis)

Guetta Blaster (2004)

  • Money (2004)
  • Stay (2004)
  • The World Is Mine (2004)
  • In Love With Myself (2005)

Pop Life (2007)

  • Love Don't Let Me Go (Walking Away) (vs. The Egg) (2006)
  • Love Is Gone (2007) (feat Chris Willis a Joachim Garraud)
  • Baby When The Light (2007) (feat Cozi & Steve Angello)
  • Tomorrow Can Wait (vs Tocadisco) (2008) (feat Chris Willis)

One Love (2009-2010)

  • When Love Takes Over (2009) (feat Kelly Rowland)
  • Sexy Bitch (2009) (feat Akon)
  • One Love (2009) (feat Estelle)
  • Memories (2010) (feat Kid Cudi)
  • Gettin' Over You (2010) (feat Chris Willis a Fergie)

Nothing but the Beat (2011-2012)

  • Little Bad Girl (2011) (feat Taio Cruz a Ludacris)
  • Without You (2011) (feat Usher)
  • Where Them Girls At (2011) (Feat Flo Rida, Nicki Minaj)
  • Titanium (2012) (Feat Sia)
  • She Wolf (2012) (Feat Sia)

Nothing but the Beat Ultimate (2013)

  • Play Hard (2013) (Feat. Ne-Yo, Akon)

Listen (2014-2015)

  • Lovers On The Sun (2014) (Feat Sam Martin)
  • Dangerous (2014) (Feat. Sam Martin)
  • Bang My Head (2015) (feat Sia)
  • Sun Goes Down (2015) ( feat Magic !)
  • Hey Mama (2015) (Feat. Nicki Minaj & Afrojack)

DJ Kompilace

  • Fuck Me I'm Famous

Singly

  • Just A Little More Love (2001) (feat Chris Willis)
  • Love Don't Let Me Go (2002) (feat Chris Willis)
  • Money (2004)
  • Stay (2004)
  • The World Is Mine (2004) (feat J. D. Davisem)
  • In Love With Myself (2005)
  • Love Don't Let Me Go (Walking Away) (vs. The Egg) (2006)
  • Love Is Gone (2007) (feat Chris Willis a Joachim Garraud)
  • Baby When The Light (2007) (feat Cozi & Steve Angello)
  • Delirious (2008) (feat Tarou Mc Donaldovou)
  • Tomorrow Can Wait (vs Tocadisco) (2008) (feat Chris Willis)
  • When Love Takes Over (2009) (feat Kelly Rowland)
  • Sexy Bitch (2009) (feat Akon)
  • One Love (2009) (feat Estelle)
  • Memories (2010) (feat Kid Cudi)
  • Gettin' Over You (2010) (feat Chris Willis a Fergie)
  • Little Bad Girl (2011) (feat Taio Cruz a Ludacris)
  • Without You (2011) (feat Usher)
  • Where Them Girls At (2011) ((Feat Flo Rida, Nicki Minaj)
  • Titanium (2012) (Feat Sia)
  • She Wolf (2012) (Feat Sia)
  • Play Hard (2013) (Feat. Ne-Yo, Akon)
  • Lovers On The Sun (2014) (Feat Sam Martin)
  • Dangerous (2014) (Feat. Sam Martin)
  • Bang My Head (2015) (feat Sia)
  • Sun Goes Down (2015) ( feat Magic !)
  • Hey Mama (2015) (Feat. Nicki Minaj & Afrojack)
  • This One's For You (2016) (Feat. Zara Larsson) (UEFA EURO 2016™ Official Song)
  • Would I Lie To You (feat. Cedric Gervais & Chris Willis)

Hostující

  • The Black Eyed Peas I Gotta Feeling (feat. David Guetta) (Remix) (2009)
  • Flo Rida Club Can't Handle Me (2010) (feat. David Guetta)
  • Akon Party Animal (2010) (feat. David Guetta)
  • Akon Life of a Superstar (2011) (feat. David Guetta)
  • Snoop Dogg Sweat (2011) (feat. David Guetta)
  • Rihanna Right Now (feat. David Guetta) (2013)
  • Disciples & David Guetta No Worries (2016)
  • Robin Schulz & David Guetta Shed a Light (feat. Cheat Codes) (2016) 016)(

Remixy

  • Empire of The Sun - Alive (David Guetta Remix) (2013)
  • Passenger - Let Her Go (David Guetta Remix) (2013)
  • Avicii - Addicted to You (David Guetta Remix) (2014)
  • Afrojack - Ten Feet Tall ft. Wrabel (David Guetta) (2014)
  • Fat Joe All The Way Up (feat. Remy Ma, French Montana & Infared) (Glowinthedark & David Guetta Remix) (2016)
Pá 19. květen 2017, 09:57:52 CEST
Michal
Dnes je
 TOPlist
Ulož.to - sdílej snadno data
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one